Løypemelding om Tjeldsund 2020 som nå er på innreise til Troms fylke

Løypemelding fra Tjeldsund 2020 140218

Prosjektrådmannen ga på KS Strategikonferanse i Tromsø onsdag 14. februar, en løypemelding om status i byggingen av ny kommune. Presentasjonen i sin helhet kan du lese her. Tilsvarende gjennomgang av status ble og gitt på møtet leder, nestleder av Fellesnemnda og prosjektrådmannen hadde med fylkesrådet i Troms, etatslederne og Fylkesmannen representert ved kommunaldirektør og plandirektør på Fylkeshuset 13. februar. Troms utvides når Skånland og Tjeldsund slår seg sammen, og vi har i vår prosjektplan et eget aktivitetstiltak for å etablere slik kontakt og sikre en god forberedelse og overtakelse når Tjeldsund nå står i ferd med å få Troms som sin forvaltningsregion.  Vi hadde gode drøftinger vedr om omstilling og næringsutvikling, samferdsel, videregående skoletilbud, Forsvar, samisk språk og kultur og planlegging og utvikling av infrastruktur (bolig, næringsarealer mm). Vi avtalte og en videre oppfølging på konkrete prosjekter som etablering av videregående skoletilbud, samferdsel og næringsutvikling/omstillingsmidler. Fylkesrådet i Troms vil besøke oss snarest mulig for å gjøre seg kjent også med Tjeldsund kommune, og vi satser på å få dette til før påske. Fylkesmannen er og på tilbudssiden med bistand i forbindelse med tilrettelegging av planprosesser og beredskaps og helhetlig ROS-arbeid i vår nye kommune.

 

Legg igjen en kommentar:

%d bloggere liker dette: